Här kommer information om spelplan för våra körföreställningar som kommer framföras i Alingsås, Marks kommun och i Borås i oktober och november 2023. Borås Folkhögskolas körer Gaudium och Vida Världen kommer att medverka som huvudkörer. Vill du sjunga med? Anmäl dig snarast till körsång.
Vi kommer även bjuda på kringarrangemang i form av föreläsningar och fler konserter. Så håll utkik!
Charlotte Brorsson Trell är konstnärlig ledare och kördirigent i projektet. Hon är tillsammans med Lena Sjöberg på Sensus studieförbund också idébärare.
Vår vision är en körföreställning med sånger arrangerade för kör som lyfter fram de människor som har arbetat i den textila produktionen i Alingsås under 1700-talet samt i Borås och Sjuhäradsbygden under 1800- och 1900-talet. Vi vill att sångerna, språken och berättelserna ska vävas samman i en helhet där lyssanaren får uppleva textilhistoriens människor. Vi hoppas kunna bjuda på musik från bland annat England, Grekland, forna Jugoslavien, och Finland. Vi vill även att lyssander ska få uppleva tidens gång. Vi arbetar just nu för fullt med att söka musiken och berättelserna.
Åke Ziedén är gitarist och basist och frilansar som musiker sedan 40 år.
Han är nyfiken och öppen för nya influenser och olika kulturella uttryck. Han strävar efter musikalisk kommunikation, känna in stämningen och ”måla” med toner. Han har spelat med fusion,- och rockgrupper, och en del afrikansk musik de senaste åren, t ex Mama Gumbo från Zimbabwe och Dias Giresse från Kongo, men också svensk musik och nu även ukrainska musik med Leyla Bakurski. Han har turnerat och spelat i Sverige, Europa, främst i gamla Västtyskland, och Afrika. Åke har under hela sitt arbetsliv varvat musiklärarjobb, i t. ex. kulturskolan, med frilansjobb.
David Törnebäck är pianist och verksam som frilansmusiker sedan 20 år tillbaka. Han spelar i ett flertal olika grupper och turnerar runt om i Sverige. Spelar också på klubbar i Göteborg med omnejd. Genre: jazz, soul, salsa, pop, visa
David arbetar sedan 15 år tillbaka även som pianopedagog bl. a. annat inom kulturskola och här på Hulud Skola.
Hanna är utbildad Rytmikpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan examen (2004) haft ena foten i pedagogiken och den andra som frilansande musiker på instrumenten sång, fiol och nyckelharpa. Folkmusiken ligger henne varmt om hjärtat men hon är även bekant och spelar andra genrer.
Musik är för Hanna inte bara toner utan också ett ordlöst språk som har förmågan att påverka oss och där vi kan mötas i oavsett bakgrund, kulturell tillhörighet, ålder eller kön.
Stefan Bergman är basist och gitarrist och verksam som frilansmusiker sedan 40 år. Efter många internationella turnéer och musikaliska möten har Stefan stor erfarenhet och med öron och ögon öppna mot världen är han hemtam i genrer som nordisk folkmusik, västafrikansk och karibisk musik, och musik från mellanöstern.
Några av samarbetena genom åren: Den Fule grammisvinnare nordisk folkmusik, Simbi karibiskt, Samara mellanöstern/Norden, Solo Cissokho koraspelare från Senegal.
Sedan 20 år undervisar Stefan på Folk- och världsmusikprogrammet vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet.